Milli eğitim bakanlığının başlattığı ‘’Dilimizin Zenginlikleri Projesi’’ kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı.

08.01.2024 325

1.Türk dili ve edebiyatı derslerinde ‘’Bilen oturur.’’ etkinliği yapılmıştır. Safahat adlı eserden seçilen örnek şiirler üzerinde bilinmeyen kelime ve kelime grupları belirlenmiş; öğrencilerin bu kelime ve kelime gruplarının anlamlarını bulmaları sağlanmıştır. Kelime anlamını bilen öğrenciler yerine oturmuştur.

08-01-2024

2. Okulumuz 10/C sınıfı öğrencilerinden Aysima BOSTANCI, Yunus Emre Divanı adlı eserden hareketle ‘’Taptuk Dergâhı’na düz odunlar, dünyaya Yunus gibi doğrular yakışır.’’ cümlesiyle afiş çalışması yapmıştır.

08-01-202408-01-2024

3. Mustafa ULUÇAY adlı araştırmacıya ait ‘’Mehmet Akif Ersoy’un Eserleri üzerinde Dil ve Üslûp İncelemesi’’ adlı doktora tezinden hareketle Safahat başta olmak üzere Mehmet Akif’e ait pek çok eserdeki dil ve anlatım özellikleri hakkında söyleşi yapılmış; dil zenginliği ortaya koyulmaya çalışılmıştır.

08-01-2024