Zehra-Asım Ülker Anadolu Lisesi

Zehra-Asım Ülker Anadolu Lisesi

ZEHRA-ASIM ÜLKER ANADOLU LİSESİ

29.03.2024 48

 

 Binamız Ülker Bisküvilerinin sahibi olan Rahmetli Asım Ülker sponsorluğunda  , Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı tarafından 1994 yılında yapılmış olup Asım Ülker Ortaokulu olarak Eğitim- Öğretime başlamıştır. Kurumumuzda sırasıyla Asım Ülker Anadolu Lisesi , Asım Ülker Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Asım Ülker Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretim yapılmıştır . Binamız 2014 yılında deprem güçlendirmesi geçirmiştir.

         Son olarak MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 04/07/2019 tarih ve 105.01/ 12882824 sayılı bakanlık oluru ile kurumumuz  ZEHRA –ASIM ÜLKER ANADOLU LİSESİ olarak  değiştirilmiş ve sınavsız öğrenci yerleştirilen Anadolu Lisesi statüsüne geçmiştir.

         Ümraniye – Elmalıkent  Mahallesinde  675 m ² alan üzerinde dört katlı olarak eğitim ve öğretime devam eden okulumuz, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişime açık , öğrenmeyi temel ihtiyaç olarak gören , milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan , hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik olarak gören okulumuz, kurulduğu günden itibaren disiplin ve akademik başarı anlamında ülkemizin sayılı okulları arasına girmeyi hedeflemektedir.